Metal Gear-producent hint naar iets dat 'langverwacht' is in 2023

Geplaatst: 30 december 2022 om 07:00Aangepast: 8 februari 2023 om 08:38
Konami heeft volgens de producent van meerdere Metal Gear Solid-games komend jaar blijkbaar iets in de planning dat "langverwacht" is.

In het Japanse magazine Famitsu (via Gematsu) worden elke december allerlei prominente ontwikkelaars aan het woord gelaten over hun ambities in het volgende jaar.

Noriaki Okamura van Konami werd ook aan het woord gelaten. Hij was onder andere producent van Metal Gear Survive en Metal Gear Solid: Portable Ops en heeft meegeholpen met de ontwikkeling van spellen als Metal Gear Solid: Peace Walker en Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain.

Het sleutelwoord van 2023 is volgens hem "langverwacht". Hij legt daarbij niet uit wat hij bedoelt. Okamura liet daarbij weten dat het bedrijf in 2023 veel dingen gaat aankondigen. 

Hoewel dit niet veel duidelijk maakt, speculeren fans over een remake of remaster van een of meerdere Metal Gear Solid-games. Er gaan al geruime tijd geruchten daarover - waarvan de meest prominente een gerucht is over een remake van Metal Gear Solid 3: Snake Eater van ontwikkelaar Virtuous. Andere geruchten zouden hinten naar een Metal Gear Solid-remake van Bluepoint Studios. Vooralsnog is echter niets bevestigd.

Konami lijkt in ieder geval hernieuwde interesse hebben in het terugkeren naar klassieke franchises. Eerder dit jaar kondigde het bedrijf meerdere Silent Hill-games aan, waaronder een remake van Silent Hill 2.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.