Metacritic-gebruikersscore Gran Turismo 7 is de laagste ooit voor een Sony-game

Geplaatst: 20 maart 2022 om 10:14Aangepast: 2 februari 2023 om 08:54
Het gemiddelde cijfer dat Metacritic-gebruikers uitdeelden aan Gran Turismo 7 op PS5 staat op moment van schrijven op 2,4. Het is daarmee de laagst beoordeelde Sony-game aller tijden.

In de 21 jaar tijd dat Metacritic cijfers bijhoudt van gamereviews is een spel van PlayStation Studios, Sony Interactive Entertainment, SCEA, SCEE of SCEJ niet eerder zo laag beoordeeld door gebruikers. Met het gemiddelde van 2,4 scoort het spel lager dan PS4-titel World of Warriors (2,9), PSP-game NBA 10 The Inside (3) en PS1-game Cool Boarders 2001 (3,3).

Ondanks de lage gebruikersscore staat de gemiddelde reviewscore op het moment van schrijven op 8,7 voor PS5, en 7,5 voor PS4. De gebruikersscore voor de PS4-versie van het spel staat op 6,1 gemiddeld.

Het dalen van de gemiddelde gebruikersscore volgt op een week waarin de servers van het racespel tijdelijk offline waren en een update werd doorgevoerd waardoor spelers minder in-game credits konden verdienen. Vrijdag verklaarde Gran Turismo 7-regisseur Kazunori Yamauchi waarom dat gebeurde. 

Marvin ToepoelEindredacteur Power Unlimited-magazine.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.