Loting PlayStation 5 van Coolblue trok bijna 80.000 deelnemers

Geplaatst: 18 november 2020 om 13:03Aangepast: 6 februari 2023 om 16:30
De loting waarmee klanten van Coolblue een kans konden winnen om de PlayStation 5 te mogen kopen, heeft bijna 80.000 inzendingen opgeleverd. Dat maakt de verkoper bekend via Twitter.

Het werd deze week duidelijk dat verkooppunten die geen pre-orders hadden aangenomen voor de PlayStation 5, lang niet genoeg consoles zouden hebben om aan de grote vraag te voldoen. Coolblue begon gisteren daarom een actie waarbij klanten digitaal hun schoen konden zetten, om zo kans te maken om de PlayStation 5 te kunnen kopen.

Coolblue meldde daarbij dat er maar 180 exemplaren beschikbaar waren. Gezien de grote hoeveelheid inzendingen, maakten deelnemers dus minder dan een kwart procent kans om uitgekozen te worden. De winnaars zijn voor 15:00 gebeld, anderen kunnen een afwijzingsmail verwachten.

In die mail staat wel dat Sony in de komende weken 200 extra consoles zal leveren. Die worden op dezelfde manier verloot, onder de mensen die hun schoen op dit moment al hebben gezet.

Vandaag gingen ook de exemplaren van BCC over de toonbank. Iets voor 9 uur 's ochtends gingen de consoles live, waarbij de site er voor duizenden klanten direct mee ophield. Slechts enkelen is het gelukt om daar een console te bemachtigen. Voor alle winkels geldt dat er niet bekend is wanneer er nieuwe consoles worden geleverd.

In dit artikel houden we je op de hoogte van de overgebleven mogelijkheden om een PlayStation 5 te bemachtigen.

Erik NusselderRedacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.