Hogwarts Legacy breekt Twitch-record voor meeste gelijktijdige kijkers

Geplaatst: 8 februari 2023 om 07:52Aangepast: 21 februari 2023 om 12:05
Hogwarts Legacy, dat sinds gisteren voor mensen met een Deluxe Edition speelbaar is, heeft een Twitch-record verbroken.

Er keken afgelopen nacht op het hoogtepunt zo'n 1,3 miljoen mensen gelijktijdig naar streams van Hogwarts Legacy. Dat zijn de meeste gelijktijdige kijkers van een singleplayergame op Twitch ooit. Het vorige record lag bij Cyberpunk 2077, dat in december 2020 1,14 miljoen gelijktijdige kijkers behaalde.

Officieel komt de Harry Potter-game pas aanstaande vrijdag uit op pc, PlayStation 5 en Xbox Series X en S, maar mensen die de Deluxe Edition van de game hebben gereserveerd, kunnen het spel sinds gisteravond al spelen.

Gisteravond verschenen er op social media ook berichten dat PlayStation Network niet of slecht bereikbaar was. Het is niet bekend of dit aan de populariteit van Hogwarts Legacy lag, maar diverse mensen die de game digitaal probeerden te spelen, konden dat niet. Inmiddels zijn de problemen naar verluidt opgelost.

Denian gaf onlangs een 8,5 aan de game: "Hogwarts Legacy had nog wat langer in ontwikkeling mogen blijven om diens technische imperfecties te voorkomen. Het doet gelukkig nauwelijks iets af aan deze verder magische ervaring. Hogwarts Legacy biedt dé beloofde Wizarding World-simulatie in een open spelwereld, met een stortvloed aan content waar Harry Potter-fans zich in vast kunnen bijten."

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.