Hidetaka Miyazaki spendeert 95% van zijn tijd aan regisseren

Geplaatst: 23 juni om 11:40
Hidetaka Miyazaki mag dan wel directeur van FromSoftware zijn, hij is alsnog 95 procent van zijn tijd kwijt aan het regisseren van games.

Dat vertelt hij in gesprek met The Guardian. "Ik houd er van om jongere regisseurs te helpen waarvan ik verwacht dat ze het bedrijf naar het volgende niveau gaan brengen. Maar in een kantoor zitten is niet mijn stijl. Ik maak echt mijn handen vies en blijf games maken, waarmee ik hoop dat ik mijn proces kan overdragen naar een volgende generatie talent."

Hij vervolgt: "Ik ben nu al tien jaar directeur, maar ik zou zeggen dat 95 procent van wat ik doe binnen het bedrijf te maken heeft met het maken en regisseren van games. Met die verhouding zou je kunnen zeggen dat ik nog maar een half jaar ervaring heb als leidinggevende."

Het begint er wel een beetje op te lijken dat Miyazaki voorsorteert op een tijd waarin hij geen regisseur meer is. De focus lijkt te liggen op het opleiden van nieuw talent. Gelukkig heeft de Souls-legende wel uitgesproken dat hij zijn ideale fantasy-rpg nog niet heeft gemaakt. We hoeven dus nog geen afscheid te nemen. Gelukkig maar!

Jari KlapwijkDie ene gozer die nog nooit Star Wars en Harry Potter heeft gekeken. Speelt wel graag een spelletje en of dat nou van Xbox, PlayStation of Nintendo is, zal hem een worst wezen.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.