'Half-Life-spin-off Citadel past perfect bij Steam Deck'

Geplaatst: 29 november 2021 om 09:23Aangepast: 3 februari 2023 om 09:51
Valve zou werken aan Citadel, een spin-off van Half-Life die de volledige potentie van de Steam Deck moet benutten.

Dat claimt Tyler McVicker van Valve News Network van zijn bronnen te hebben vernomen. Hij heeft eerder al melding gemaakt van Citadel, maar benadrukt nu dat de game vanwege de mix tussen first person shooter- en real time strategy-elementen perfect is voor de Steam Deck. "Denk aan Left 4 Dead, Alien Swarm, real time strategy en Half-Life die een baby krijgen."

Binnen Valve zou er echter niet worden gewerkt aan Half-Life 3 of een direct vervolg op Half-Life 2: Episode 2, ondanks dat laatstgenoemde met een cliffhanger eindigde. Vorig jaar gaf Valve wel de vr-game Half-Life: Alyx uit, dat zich tussen de eerste en tweede game afspeelt.

De Steam Deck is een draagbare spelcomputer die spellen uit de Steam-catalogus afspeelt. De handheld komt in uitvoeringen van 64GB, 256GB en 512GB aan ingebouwde opslag. Hij heeft een vanafprijs van 419 euro. De Steam Deck had eigenlijk in december verscheept moeten worden naar mensen met een reservering, maar vanwege materiaaltekorten is dit uitgesteld naar februari 2022.

Watch on YouTube

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.