Grand Theft Auto 5 kost tijdelijk 9,99 euro op PlayStation 5

Geplaatst: 8 maart 2022 om 08:08Aangepast: 3 februari 2023 om 07:16
Grand Theft Auto 5 kost tijdelijk 9,99 euro op PlayStation 5 en 19,99 euro op Xbox Series X en S.

Dat blijkt uit geüpdatete prijzen op de PlayStation Store en Microsoft Store. Volgens de PlayStation Store gaat het om een 'speciale introductieprijs', die geldt van 15 maart tot 15 juni 2022. De reguliere prijs van de game is 39,99 euro.

Xbox Series X- en S-gebruikers krijgen volgens de Microsoft Store de helft korting en betalen tot en met 14 juni 19,99 euro. In beide versies is zowel de singleplayermodus als GTA Online inbegrepen.

Het is nog onduidelijk voor welke prijs de fysieke versies van de game in de winkels komt te liggen. 

-39312283

Grand Theft Auto 5 verschijnt op 15 maart voor de huidige generatie consoles. De nieuwe versies bevatten verschillende grafische verbeteringen en drie grafische modi.

Zo is er de Fidelity-modus, met een native 4k-resolutie en ray-tracing op PS5 en Xbox Series X, en opgeschaalde 4k op Xbox Series S. Daarbij draait de game in 30 frames per seconde. Verder is er Performance-modus, waarin de game op PS5 en Xbox Series X in 60 fps en opgeschaald 4k draait. Op Series S draait de game in 1080p. Tot slot is er op PS5 en Xbox Series X een Performance RT-modus, met opgeschaald 4k en 60 fps en ray tracing.

Verder bevat de current gen-versie verbeteringen als snellere laadtijden, meer mensen en verkeer op straat, meer planten, verbeterde waterreflecties en meer. Op PS5 wordt er gebruikgemaakt van haptische feedback en de adaptieve triggers. Ook is er 3D Audio op PS5 en Spatial Sound op Xbox Series.

Ook maakt de PlayStation 5-versie gebruik van haptische feedback van de DualSense-controller, Tempest 3D-audio inzetten en snellere laadtijden genereren.

Tot slot kan gemaakte progressie op oudere consoles kan eenmalig overgebracht worden naar de current-gen-versie. Hetzelfde geldt voor Grand Theft Auto Online-personages en -progressie. Voor PlayStation Plus-bezitters is GTA Online var 15 maart tot en met 14 juni gratis te downloaden.

Jacco PeekHoofdredacteur Gamer.nl. Zwak voor The Witcher, Pokémon en egels.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.