Gran Turismo-games zijn in totaal meer dan 90 miljoen keer verkocht

Geplaatst: 23 december 2022 om 06:50Aangepast: 2 februari 2023 om 13:57
Alle Gran Turismo-games zijn samen meer dan 90 miljoen keer verkocht.

Dat heeft Polyphony Digital-directeur Kazunori Yamauchi laten weten in een artikel op PlayStation Blog ter ere van het vijfentwintigste jubileumjaar van de franchise. 

"Tot 16 november 2022 zijn er in de afgelopen vijfentwintig jaar meer dan 90 miljoen exemplaren van games in de franchise verkocht. Dit hadden we niet in ons eentje kunnen bereiken. Achter dit aantal zijn alle mensen van de media die de aantrekkingskracht van Gran Turismo aan hun lezers hebben overgebracht, de mensen van PlayStation die Gran Turismo wereldwijd met passie hebben verkocht, en de enorme hoeveelheid support van de winkeliers die contact hadden met onze spelers."

In de blogpost vertelt Yamauchi ook dat hij games altijd leuk vond, maar dat hij nooit had verwacht dat hij een carrière in dit vakgebied kon opbouwen. Toen hij bij Sony aan de slag ging, stond de eerste PlayStation op het punt om uit te komen, en bedacht hij wel honderd concepten voor potentiële games. Een concept dat werd goedgekeurd, was Motor Toon Grand Prix, een fantasievolle racer met tekenfilmachtige personages. Het succes van dat spel liet Sony besluiten om groen licht te geven aan Gran Turismo.

Hieronder is een video te zien van Polyphony Digital waarin het jubileumjaar wordt gevierd. In dit vandaag verschenen Favorieten van de Redactie-artikel gaat redacteur Arthur dieper in op waarom Gran Turismo 7 zijn game van het jaar is.

Watch on YouTube

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.