Gerucht: Zowel Silent Hill-reboot als Silent Hills in ontwikkeling

Geplaatst: 13 maart 2020 om 06:58Aangepast: 3 februari 2023 om 11:31
Volgens recente geruchten werkt Sony samen met Konami en Kojima Productions aan twee Silent Hill-games: een reboot van de reeks en het geannuleerde Silent Hills.

Sony zou de Silent Hill-reboot in samenspraak met IP-eigenaar Konami via SIE Japan Studio van een reboot voorzien. De game zou al een jaar in ontwikkeling zijn met behulp van oudgedienden van de reeks Keiichiro Toyama, Akira Yamaoka en Masahiro Ito.

Daarnaast zou Sony zijn best doen om de relatie tussen Hideo Kojima en Konami te verbeteren. Kojima werkte aan Silent Hills voor Konami - waar de speelbare demo P.T. van is uitgekomen - voordat hij ontslagen werd bij de studio. Het project werd geannuleerd. Sony en Konami zouden Kojima nu "totale creatieve vrijheid" bieden om alsnog het spel te maken. De deal zou echter nog niet rond zijn.

De geruchten worden door twee verschillende bronnen gemeld: de insider AestheticGamer aka Dusk Golem, die zichzelf eerder heeft bewezen op het gebied van Capcom-geruchten, en de website Rely On Horror, waar men anonieme bronnen zegt te hebben. Beide projecten zijn echter nog niet bevestigd door Sony, Konami of Kojima Productions.

-38821555

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.