Gerucht: Xbox-evenement in mei, Xbox Lockhart in testfase

Geplaatst: 21 april 2020 om 11:58Aangepast: 7 februari 2023 om 17:07
Er gaan een hoop nieuwe geruchten geruchten rond over de Xbox Series X. Zo moet er in mei een showcase over de console komen en zit de Xbox Lockhart mogelijk in de test-fase.

Volgens Windows Central wordt Project Lockhart, een goedkopere versie van de Xbox Series X, momenteel thuis getest door Microsoft-medewerkers. Ook zou er een Xbox-evenement plaatsvinden in mei. Windows Central staat erom bekend het vaak bij het rechte eind te hebben.

Volgens de website wordt Lockhart waarschijnlijk een instapmodel van de Xbox Series X met 4 teraflops aan GPU-kracht, een soort ‘Xbox Series S’. Het systeem zou de oudere Xbox One X moeten vervangen, die trouwens beschikt over een snellere 6 teraflops-GPU, en goedkoper worden dan de Series X. De goedkopere console zou enkele ‘next-gen’ features bevatten, zoals een SSD en wellicht een simpelere vorm van ray-tracing.

Windows Central zegt ook te hebben gehoord dat de console momenteel thuis wordt getest door medewerkers van Microsoft om het bedrijf te voorzien van feedback. De website vermoedt dat Lockhart ergens in mei wordt onthuld, gezien andere geruchten over nieuwe Surface-hardware.

-39651092

Over nieuwe hardware gesproken, Microsoft zou ook werken aan een bijgeleverde headset. De headset is volgens bronnen van Windows Central draadloos en compatible met Xbox One, PC en mobiele apparaten. Vermoedelijk wordt het een behoorlijk simpele headset, dus geen premium koptelefoon.

Tot slot zijn er momenteel een hoop geruchten over een Xbox-evenement, waarvan de website zegt gehoord te hebben dat er een in mei plaatsvindt. Of Lockhart daar wordt getoond is onduidelijk, maar mogelijk laat Microsoft in ieder geval een aantal nieuwe games zien. Dat strookt met andere

Watch on YouTube

die beweren dat Microsoft nóg een evenement houdt in juni, ter ere van E3. Mocht dat gebeuren, dan hopen we in ieder geval meer te zien van Halo Infinite en de nieuwe Fable, die volgens geruchten al een tijd in ontwikkeling is door Playground Games.

Houd in het achterhoofd dat deze geruchten nog niet bevestigd zijn en plannen dezer dagen op het laatste moment kunnen veranderen. Lees hier over alle games die tot nu toe voor de Xbox Series X bevestigd zijn.

-39649670
Jacco PeekHoofdredacteur Gamer.nl. Zwak voor The Witcher, Pokémon en egels.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.