Gerucht: GTA 6 komt 2020 uit en is een maand exclusief op PlayStation 5

Geplaatst: 1 mei 2019 om 11:29Aangepast: 7 februari 2023 om 15:28
In een inmiddels verwijderd Pastebin-bericht zou veel nieuwe informatie gelekt zijn over Grand Theft Auto 6 (GTA 6). Onder andere informatie over de map en het verhaal zijn omschreven, wat eerdere geruchten over exclusiviteit op de PlayStation 5 aannemelijker maken.

Er is een bericht opgedoken op Pastebin, waarin een anonieme gebruiker een aantal details gelekt zou hebben over Grand Theft Auto 6. Het bericht is inmiddels verwijderd van Pastebin, wat opvallend is. De plaatser van de tekst had namelijk een onbeperkte tijdstempel ingesteld op het bericht, wat betekent dat deze enkel nog verwijderd kan worden door een werknemer van Pastebin. De gelekte informatie is dus wellicht van de site gehaald in opdracht van Rockstar Games.

In de Pastebin-tekst, die is bewaard door nieuwswebsite Dexerto, was te lezen dat de map van GTA 6 bestaat uit meerdere grote steden, waartussen spelers kunnen reizen. Liberty City, uit GTA 3 en 4, en Vice City zijn volgens de lekker twee van deze steden. Ook omschrijft het bericht dat de speler in GTA 6 start als een crimineel, met als doel om lid te worden van een beruchte bende en een drugsbaron te worden.

Een eerder Pastebin-bericht, dat is geschreven door een 'kleine ontwikkelaar uit Europa', omschreef in december vorig jaar al dat GTA 6 plaatsvindt in Miami en New York. Dit zijn de steden waar Libery City en Vice City op zijn gebaseerd. In dezelfde tekst wist de ontwikkelaar ook al de specificaties van de nieuwe Sony-console te verklappen, wat het bericht wellicht aannemelijker maakt. In het bericht is bovendien te lezen dat Sony veel geld betaalt om GTA 6 een maand lang exclusief op de PlayStation 5 verkrijgbaar te laten zijn. Het spel zou moeten verschijnen tijdens het feestdagenseizoen in 2020.

Vorige maand ontstond er ook een gerucht dat Grand Theft Auto 6 al vol in ontwikkeling is. Een voormalig Rockstar Games-medewerker heeft namelijk op zijn cv staan dat hij als Jr. Vehicle Artist aan voertuigen voor GTA 6 heeft gewerkt. Of alle geruchten waar zijn moet nog blijken. Rockstar Games heeft zelf nog geen uitspraken of aankondigingen gedaan over GTA 6.

Lees ook al onze GTA 6-geruchten en feiten op een rij.

Ralph van DodewaardRedacteur bij Gamer.nl en de tafeltenniskoning op de redactie.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.