'Game Boy (Color)-games komen naar Nintendo Switch Online'

Geplaatst: 31 augustus 2021 om 07:21Aangepast: 2 februari 2023 om 14:23
Volgens een bekende insider en een Nintendo-site komen Game Boy- en Game Boy Color-spellen binnenkort naar Nintendo Switch Online.

Insider NateDrake - onder andere bekend van zijn activiteit op gameforum ResetEra - meldt in een

Watch on YouTube

dat hij verwacht dat er Game Boy- en Game Boy Color-games aan het aanbod op Nintendo Switch Online worden toegevoegd. 

NateDrake verwacht dit mede door een datamine uit 2019. Daarin werden vier emulators in de NES-app op de Switch gevonden. De eerste twee emulators zijn voor de NES- en SNES-app en de insider vermoedt dat de derde, genaamd 'Hiyoko', voor GB- en GBC-titels is.

Ook website Nintendo Life claimt van diens bronnen te hebben vernomen dat het "zeer binnenkort" op de planning staat. Daarbij zou het volgens de bronnen van Nintendo Life onwaarschijnlijk zijn dat Game Boy Advance-games naar de service komen. 

Switch-eigenaren met een Nintendo Switch Online-abonnement kunnen niet alleen online gamen op het apparaat, het geeft ze ook toegang tot de NES- en SNES-apps. Hierop staan diverse klassieke games die op de consoles zijn verschenen. Hoewel het aanbod qua games zo nu en dan wordt uitgebreid, zijn er de laatste jaren geen nieuwe apps voor andere systemen aan het aanbod toegevoegd.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.