Fortnite blijft van App Store af, Epic behoudt wel Apple-licentie

Geplaatst: 25 augustus 2020 om 07:23Aangepast: 3 februari 2023 om 09:21
Apple behoudt het recht om Fortnite van de App Store te weren, zo heeft een rechter in Californië vannacht besloten.

Rechter Yvonne Gonzalez Rogers besloot dit nadat Epic Apple aanklaagde. Het is niet bekend of Apple van plan is Fortnite voor altijd van de App Store te weren, maar dat recht hebben ze op dit moment wel.

Epic moedigde spelers een paar weken geleden aan om buiten Apple's reguliere betaalsysteem geld uit te geven in de populaire battle royale-shooter Fortnite. Dankzij deze truc hoefde Epic niet dertig procent van zijn opbrengsten af te staan aan Apple, terwijl dit wel het standaard tarief is voor games die op de App Store staan. De iPhone-fabrikant besloot kort daarna Fortnite van de App Store te verwijderen, waardoor het spel niet meer gedownload kan worden op iPhone en iPad. Epic klaagde als reactie Apple aan.

De rechter bepaalde ook dat Epic niet de licentie en devtools voor het werken op Apple-computers ontzegd mocht worden. Apple dreigde dit nadat Epic de rechtszaak aanspande op 28 augustus te doen. Als gevolg had Epic de Unreal Engine niet meer op het platform kunnen onderhouden. Duizenden games maken gebruik van de game-engine en de maatregel had dus niet alleen Epic getroffen.

Het gaat hierbij om een voorlopige uitspraak van de rechter. Het uiteindelijke oordeel volgt nog en kan afwijken van de voorlopige uitspraak.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.