Fortnite beschikbaar op PS5 en Xbox Series X bij lancering

Geplaatst: 13 mei 2020 om 13:26Aangepast: 7 februari 2023 om 17:14
Fortnite is direct beschikbaar wanneer de PlayStation 5 en Xbox Series X lanceren. Dit heeft maker Epic Games href="https://www.unrealengine.com/en-US/blog/a-first-look-at-unreal-engine-5" rel="noopener noreferrer" target="_blank">bevestigd</a> in een bericht over Unreal Engine 5.

Het gaat om de Unreal Engine 4-versie van Fortnite. Deze is direct beschikbaar voor de volgende generatie consoles. Op een later moment in 2021 wordt de game omgezet naar Unreal Engine 5, met alle nieuwe mogelijkheden die de engine mogelijk maakt. Welke grafische verbeteringen we kunnen verwachten, is nog niet bekendgemaakt.

Unreal Engine 5 werkt op alle platformen waar Fortnite op dit moment al speelbaar is. Volgens Epic zijn een aantal functies uit Unreal Engine 5 al getest in de huidige versie van Fortnite. De kans is groot dat de next-gen versies cross-play ondersteunen met de huidige versie van de battle royale-game. Deze functie wordt nu over alle platforms ondersteund.

De PlayStation 5 en Xbox Series X hebben nog geen releasedatum, maar lanceren beiden ergens dit najaar.

Lucas MayEen vande voormalige hoofdredacteuren van Gamer.nl. Liefhebber van de gekheid die deze intrigerende industrie met zich meebrengt. Perfecter dan Spelunky en Tetris wordt het niet.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.