Fifa 21 krijgt geen cross-play ondersteuning

Geplaatst: 18 augustus 2020 om 07:25Aangepast: 3 februari 2023 om 09:27
Fifa 21 ondersteunt geen cross-play. Dat heeft Electronic Arts aangekondigd.

Het bedrijf laat dit weten via Fifa Direct Communication, een Twitter-account waarop men communiceert over features, opties en problemen in de Fifa-games. Dat betekent dat mensen op Xbox One niet kunnen spelen met of tegen spelers op PlayStation 4.

Ook cross-play op verschillende generatie consoles werkt niet. Men kan dus straks op PlayStation 5 niet spelen tegen gamers op PlayStation 4. Wel krijgt de game een cross-generatie progressiesysteem. Dat betekent dat men de progressie die men in Fifa Ulimate Team boekt op PlayStation 4 mee kan nemen naar de PlayStation 5-versie. Op Xbox One en Series X geldt hetzelfde.

Need for Speed Heat is een van de eerste EA-games waarin cross-play mogelijk is. Gamers hoopten daardoor dat dit in meer EA-games geïmplementeerd zou worden, maar vooralsnog lijkt dat niet het geval. Het is niet duidelijk of cross-play op een later moment wel naar Fifa 21 komt.

Fifa 21 is vanaf 9 oktober verkrijgbaar op PlayStation 4, Xbox One en pc. De PS5- en Series X-versies moeten verschijnen wanneer de consoles later dit jaar lanceren. Mensen die het spel op de huidige generatie consoles kopen, kunnen een gratis update voor PS5 en Series X downloaden.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.