Epic haalt met Fortnite meer dan 100 miljoen dollar op voor Oekraïne

Geplaatst: 30 maart 2022 om 07:31Aangepast: 7 februari 2023 om 22:34
Epic Games en Microsoft hebben via Fortnite inmiddels al meer dan 100 miljoen dollar opgehaald voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

Dat werd gisteravond via Twitter bekendgemaakt. De ontwikkelaar/uitgever doneert alle inkomsten die binnenkomen via in-game verkopen in Fortnite aan goede doelen die helpen in Oekraïne. Hieronder vallen onder andere aangeschafte V-Bucks, Battle Passes en cosmetische items. Ook alles dat Microsoft via de Xbox-versie van Fortnite verdient gaat daar naartoe. 

De actie begon op 20 maart - de dag dat het nieuwe seizoen van Fortnite begon en veel mensen dus een nieuwe battle pass kochten - tot 3 april. Mensen kunnen dus nog vier dagen lang aankopen doen in Fortnite om zo Oekraïne te steunen.

Gisteren werd de Zero Build-modus voor Fortnite onthuld. In Zero Build kunnen spelers - in tegenstelling tot de reguliere game - geen constructies bouwen, waardoor de focus puur op schieten, items en het rondbewegen op de map ligt. Alle spelers hebben daarbij een Overshield die zich automatisch oplaadt.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.