‘Epic Games heeft kosten Alan Wake Remastered nog niet terugverdiend’

Geplaatst: 15 mei 2022 om 09:36Aangepast: 2 februari 2023 om 05:43
De kosten die verbonden waren aan de ontwikkeling en marketing van Alan Wake Remastered zijn nog niet terugverdiend.

Dat blijkt uit een financieel verslag van Remedy Entertainment. “We hadden geen royalty-inkomsten van Alan Wake Remastered gedurende het eerste kwartaal omdat Epic Games Publishing de kosten voor ontwikkeling en marketing van de game nog niet heeft terugverdiend”, zo valt te lezen.

De grootste inkomstenbron op het gebied van games in het afgelopen kwartaal was de verkoop van Control. Remedy zegt dat die verkoop geheel volgens verwachtingen op jaarbasis afzwakt.

De kosten van spelontwikkeling stijgen juist, zo noemt Remedy dat de kosten voor Alan Wake 2 zijn gegroeid en wordt ook geïnvesteerd in Vanguard, het free-to-play-project waar de ontwikkelaar samen met Tencent aan werkt. Vanguard heeft een “goede voortgang” en zit in de “proof-of-concept”-fase, aldus Remedy. Beide projecten hadden al een “betekenisvolle impact op de omzet” in het laatste kwartaal van 2021.

Condor, de codenaam van een Control-spin-off, zit in dezelfde fase als Vanguard, zo luidt het verslag. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan een “grotere Control-game” die nu nog Heron wordt genoemd. Remedy zegt samen met het technologieteam in Northlight te werken aan technologieën die in de toekomst ingezet worden in Remedy-games.

Er staat nog een versie van Alan Wake Remastered op de planning. In de herfst van dit jaar moet het spel namelijk uitkomen voor de Nintendo Switch. Alan Wake 2 moet ergens in 2023 uitkomen.

Marvin ToepoelEindredacteur Power Unlimited-magazine.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.