Elon Musk weigert Nier: Automata-artiest te vermelden op Twitter

Geplaatst: 18 juni 2019 om 06:39Aangepast: 3 februari 2023 om 14:12
CEO van Tesla en SpaceX, Elon Musk, weigert een fan-artiest van Nier: Automata te vermelden in een van zijn recente Twitter-posts. Volgens de zakenman is dit niet nodig, omdat het anders de kern van het medium ondermijnt.

Kort geleden plaatste Musk een afbeelding van artiest Meli Magali op het sociale platform voor zijn 27 miljoen volgers waar het personage 2B op stond. Musk zette bij deze tweet echter alleen het woord '2B' en verder niets. Op het moment dat volgers hem vroegen om Magali te vermelden weigerde Musk dit verzoek.

Met het verzoek voegde de CEO eraan toe dat 'elke dwaas in een paar seconden erachter kan komen wie de artiest is'. Inmiddels heeft Musk de betreffende reacties evenals de originele Twitter-post van het platform verwijderd. In plaats daarvan reageerde Musk geïrriteerd door zijn profielafbeelding te verwijderen en een nieuwe Twitter-post te plaatsen met de tekst; 'Heb zojuist mijn Twitter-account verwijderd'.

-39704288

Met de ontvangen kritiek heeft de community zijn steun betuigd aan de Franse Nier: Automata-artiest en game-designer Mali Magali. Magali zegt zelf erg dankbaar en blij te zijn met de overvloed aan steun.

Het is niet de eerste keer dat Musk in opspraak raakte over een Twitter-post. Zo moest de CEO afgelopen oktober een boete van twintig miljoen dollar betalen aan financiële investeerders na het plaatsten van misleidende uitspraken over zijn bedrijf Tesla.

Kort geleden werd nog bekend dat er verschillende games, waaronder Cuphead, speelbaar gaan worden in Tesla auto's.

Rick BloemzaadRedacteur bij Gamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.