Elden Ring inmiddels 16,6 miljoen keer verkocht

Geplaatst: 19 augustus 2022 om 04:20Aangepast: 2 februari 2023 om 15:54
Er zijn wereldwijd inmiddels 16,6 miljoen exemplaren van Elden Ring verkocht.

Dat heeft uitgever Bandai Namco aangekondigd tijdens het bekendmaken van diens kwartaalcijfers. Eind maart waren dat nog 13,4 miljoen verkochte exemplaren. In drie maanden tijd is het spel dus 3,2 miljoen keer verkocht.

Bandai Namco had positieve kwartaalcijfers om te presenteren, wat mede te danken is aan Elden Ring. De omzet is het afgelopen kwartaal met 21,5 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De verkoop van games van de uitgever steeg zelfs met 54,6 procent.

Elden Ring verscheen afgelopen februari op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc. Het spel is ontwikkeld door FromSoftware, de studio achter soulslike games zoals Dark Souls en Bloodborne.

Het spel scoorde een 9,5 op Gamer.nl: "Elden Ring leent een heleboel van Dark Souls en een beetje van Bloodborne en Sekiro. Met de blauwdrukken van die games in handen is FromSoftware gaan bouwen en bouwen. Het resultaat is een gigantisch goede openwereldgame die zowel qua schaal als detail een onvergetelijke indruk achterlaat, maar daardoor ook afschrikt."

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.