Eindelijk: de eerste beelden van de nieuwe Perfect Dark

Geplaatst: 10 juni om 16:17Aangepast: 10 juni om 16:17
We hebben er na de aankondiging lang op moeten wachten, maar inmiddels is de Perfect Dark-reboot uit de doeken gedaan - inclusief de eerste gameplay.

De trailer werd tijdens de Xbox Games Showcase getoond. In de game is de wereld getroffen door meerdere rampen, waardoor diverse ecosystemen op het punt van instorten staan. Hoofdpersonage Joanna Dark maakt ondertussen jacht op de crimineel Daniel Carrington die op een of andere manier verbonden is met de rampen die miljoenen levens bedreigen.

In de trailer is tie zien dat Joanna diverse gadgets en technologieën kan gebruiken op haar missies. Zo kan ze stemmen nabootsen om beveiliging te omzeilen. Spelers bepalen zelf of ze missies via stealth of schietactie aanpakken. Meer informatie is op Xbox Wire te vinden.

Perfect Dark werd eind 2020 tijdens The Game Awards voor Xbox Series X en S en pc onthuld met een cinematische trailer - gameplay is er nog niet. Er is dan ook nog weinig bekend over de game. Microsoft-studio The Initiative werk aan het spel, maar sinds enkele jaren helpt ook Embracer-studio Crystal Dynamics mee aan de ontwikkeling. Eerder gingen er geruchten over een hobbelig ontwikkeltraject waarbij Crystal Dynamics min of meer uit is gegroeid tot de hoofdontwikkelaar.

De eerste Perfect Dark verscheen in 2000 op Nintendo 64. Britse ontwikkelaar Rare bracht het spel uit als spirituele opvolger van de succesvolle James Bond-shooter GoldenEye 007. Een paar jaar later werd Rare overgenomen door Microsoft. Prequel Perfect Dark Zero kwam tegelijk met de Xbox 360 uit. Met uitzondering van een heruitgave van Perfect Dark op Xbox 360 bleef het daarna echter lange tijd stil rondom de franchise.

Een releasedatum voor de Xbox Series X en S- en pc-game is op dit moment nog niet bekend.

Watch on YouTube

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.