Eerste patch voor Battlefield 2042 uitgebracht

Geplaatst: 18 november 2021 om 14:00Aangepast: 3 februari 2023 om 09:59
Dice heeft de eerste patch voor Battlefield 2042 uitgebracht.

De shooter komt morgen officieel uit, maar is al een tijdje speelbaar voor mensen die een speciale editie van de game hebben gekocht. Ook konden EA Play Pro-leden het spel al spelen, en hadden EA Play- en Xbox Game Pass-leden toegang tot een tien uur durende trial.

De update moet enkele bugs en problemen oplossen die ontwikkelaar Dice nog voordat de game live ging had gevonden, waaronder een probleem met 'rubber banding', waarbij items of spelers zich plots van een ene plek naar een andere verplaatsen door lag. De complete lijst met verbeteringen is hier te zien.

EA laat weten weten dat het de komende weken meer deelt wat betreft aankomende oplossingen voor de problemen waar spelers op stuiten. Sowieso moeten er de komende dertig dagen nog twee updates uitkomen. Eerder maakte Dice al een lijst bekend met bugs die waren gemeld rondom de game. Ook moet ergens na lancering voice chat aan het spel toegevoegd worden.

Gamer.nl plaatste vorige week een review-in-progress: "Battlefield 2042 lijkt de Battlefield-formule op aparte wijze te herpakken. Met een futuristische draai en focus op samenspel tussen Specialists staat dit deel fier op zichzelf, terwijl het schietwerk trouw blijft aan eerder succes. Zowel de voortzetting van klassieke modi als het nieuwe Hazard Zone hebben potentie om interessant te blijven; het Portal-element loont vooral als ingebakken remaster van multiplayernostalgie. De levensverwachting van de game valt of staat echter wel met het servicecomponent, waarover nog bijzonder veel onduidelijk is."

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.