EA maakt geen publiekelijk statement over abortuskwestie

Geplaatst: 28 mei 2022 om 05:00Aangepast: 2 februari 2023 om 04:36
EA gaat geen openbaar statement maken over de abortuskwestie en transgenderrechten.

Dat meldt Kotaku. Het bedrijf heeft laten weten dat het niet publiekelijk abortus- en transgenderrechten gaat steunen. EA heeft haar medewerkers verteld dat ze niet over elke issue een standpunt kunnen innemen en dat het een inclusief bedrijf betaamt om inclusief te zijn voor alle meningen. Dat werd besproken in een bijeenkomst met de werknemers en leidinggevenden binnen het bedrijf. Er werd onder andere gesproken over aankomende games, de bedrijfsstrategie, salarisverhoging en andere zaken die personeel aangaan.

Volgens een bron van Kotaku vroegen meerdere medewerkers aan EA om een publiek statement over abortus en rechten van transmensen, maar de gamemaker wil daar dus niet in tegemoet komen. Het bedrijf liet weten zich alleen uit te laten als het echt een positieve impact kan hebben en als het een consistent perspectief is bij alle 13.000 medewerkers.

Abortus is al weken onderwerp van gesprek in Amerika, omdat het Amerikaanse hooggerechtshof van plan lijkt om het recht op abortus aan te passen. Bungie keerde zich eerder wel publiekelijk tegen de aankomende verandering en Sony maakte bekend dat haar studio’s geen publiekelijk standpunt mogen innemen. 

Jari KlapwijkDie ene gozer die nog nooit Star Wars en Harry Potter heeft gekeken. Speelt wel graag een spelletje en of dat nou van Xbox, PlayStation of Nintendo is, zal hem een worst wezen.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.