EA heeft nog steeds vertrouwen in Anthem en BioWare

Geplaatst: 21 juni 2019 om 10:21Aangepast: 7 februari 2023 om 15:44
Andrew Wilson, de directeur van EA, zegt dat EA nog steeds vertrouwen heeft in Anthem en BioWare. Hij legt uit dat vooral de endgame-content van het spel voor problemen heeft gezorgd, maar ziet genoeg reden om te blijven investeren in het spel.

Anthem beloofde een singleplayer-ervaring van BioWare te combineren met co-op actie die is te vergelijken met die van Destiny. Toch leidden onder andere de vele technische problemen en het slechte loot-systeem van het spel tot matige reviews. EA-directeur Andrew Wilson zegt echter in een interview met GameDaily.biz dat EA vertrouwen blijft hebben in Anthem en BioWare.

Hoewel veel spelers konden genieten van de gameplay in Anthem, is het volgens Wilson vooral de endgame-ervaring waar het spel de mist in ging. Anthem moest zich namelijk richten op zowel het verhaal als de online-modus, maar dit bleek een grotere uitdaging te zijn dan verwacht voor BioWare. "We hebben twee groepen spelers, die het spel om verschillende redenen spelen. Wanneer deze twee groepen samenkwamen in de endgame-content dacht iedereen: 'Dit gaat niet werken'", aldus Wilson.

Ondanks de vele problemen, zegt Wilson dat het kernprincipe van Anthem genoeg reden biedt voor EA om te blijven investeren in het spel. Ook heeft EA nog altijd alle vertrouwen in BioWare, dat door Wilson wordt vergeleken met filmregisseur Steven Spielberg. "Niet elke film van Spielberg is een succes, maar het zou dom zijn om geen vertrouwen te hebben in zijn volgende film", aldus Wilson.

Ralph van DodewaardRedacteur bij Gamer.nl en de tafeltenniskoning op de redactie.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.