Donkey Kong-games zijn in totaal 65 miljoen keer verkocht

Geplaatst: 29 september 2021 om 07:44Aangepast: 7 februari 2023 om 20:36
Er zijn inmiddels 65 miljoen exemplaren van games in de Donkey Kong-reeks verkocht.

Dat maakte Nintendo gisteren bekend toen het bedrijf aankondigde dat het Super Nintendo World-pretpark wordt uitgebreid met een Donkey Kong-gedeelte.

De Donkey Kong-reeks ontstond in de jaren 80 als arcadegame, waarna het spel ook naar consoles kwam. In de jaren 90 maakte de mascotte - die qua populariteit was ingehaald door Super Mario - een comeback in het door Rare ontwikkelde Donkey Kong Country en diens vervolgen. 

Nintendo experimenteerde vervolgens met de IP - onder andere via Donkey Konga en Donkey Kong: Jungle Beat, die beiden met een set plastic trommels bestuurd werden. Vervolgens ontwikkelde Retro Studios de Wii-game Donkey Kong Country Returns en de Wii U- en Switch-game Donkey Kong Country: Tropical Freeze.

Er gaan al geruime tijd geruchten dat Nintendo zelf aan een nieuwe Donkey Kong-game werkt. De aankondiging van een Donkey Kong-gedeelte in het Super Nintendo World-pretpark zou daarbij een goede reden zijn voor Nintendo om een nieuwe game in de franchise uit te brengen. Vooralsnog is dit echter niet officieel aangekondigd.

-39345361

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.