Disney breidt gametak van Lucasfilm uit voor Star Wars-projecten

Geplaatst: 19 maart 2019 om 10:13Aangepast: 3 februari 2023 om 15:06
Verschillende href="https://jobs.disneycareers.com/search-jobs?k=Gaming&alp=6252001&alt=2" rel="noopener noreferrer" target="_blank">vacatures</a> op de Disney-site wijzen op grote plannen rondom de ontwikkeling van Star Wars-games door Lucasfilm Games.

Disney zoekt onder andere een producer voor meerdere Star Wars-games op PlayStation, Xbox, Switch, pc en Mac. Hiernaast worden ar, vr en mobiele platforms genoemd. Sollicitanten moeten meer dan zes jaar ervaring hebben met gameontwikkeling en een passie voor Star Wars en andere Lucasfilm-IP hebben. Het is nog onbekend of dit gaat betekenen dat Disney een eigen gameproject gaat starten of dat de functies ondersteunend zijn bij partnerstudio's.

Disney sloot in 2013 de ontwikkelstudio LucasArts in zijn geheel te sluiten, waardoor 150 medewerkers werden ontslagen. Games als Star Wars 1313 en het nog niet aangekondigde Star Wars: First Assault waren daarmee geannuleerd. Het lijkt er niet op dat de LucasArts-naam weer wordt gebruikt.

De huidige licentiehouder van Star Wars-games is EA, die behoorlijk onder vuur kwam te liggen door de controverse rondom Star Wars Battlefront 2. Disney-CEO Bob Iger vertelde in februari aan aandeelhouders echter dat ze een goede relatie met EA hebben en dat ze geen interesse hebben om zelf weer terug te keren naar gameontwikkeling.

Lucas MayEen vande voormalige hoofdredacteuren van Gamer.nl. Liefhebber van de gekheid die deze intrigerende industrie met zich meebrengt. Perfecter dan Spelunky en Tetris wordt het niet.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.