Diablo Immortal-spelers geven 100 miljoen dollar uit in acht weken tijd

Geplaatst: 28 juli 2022 om 10:22Aangepast: 2 februari 2023 om 16:12
Spelers van Diablio Immortal hebben in acht weken tijd meer dan 100 miljoen dollar in de game uitgegeven.

Dat blijkt uit data gepubliceerd door Sensor Tower. De game staat sinds release op 2 juni op de wereldwijde dertiende plek qua verdiensten voor mobiele games. In de VS heeft het spel het meeste geld opgeleverd, gevolgd door Zuid-Korea en Japan.

De website vergelijkt het met diverse andere mobiele games. Zo had Pokémon Go twee weken nodig om 100 miljoen binnen te harken, en had Fotnite twaalf weken nodig.

Bovenstaande data is overigens nog zonder gegevens van de game in China, waar het spel sinds drie dagen verkrijgbaar is. De eerste twee dagen van release was het de meest gedownloade app in het land.

Diablo Immortal kwam op 2 juni uit op iOS, Android en pc. In Nederland en België is de game echter niet verkrijgbaar. Volgens Blizzard komt dit door "de huidige exploitatievoorwaarden voor games in die landen", oftewel de wetgeving omtrent lootboxes.

Er is veel kritiek op de game sinds release, met name over het verdienmodel. Hoewel Diablo Immortal gratis gedownload kan worden, zitten er microtransacties in. Spelers zouden tot wel 110.000 dollar moeten uitgeven om hun personage volledig te upgraden.

-39223310

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.