Cyberpunk 2077 is wereldwijd meer dan 20 miljoen keer verkocht

Geplaatst: 29 september 2022 om 04:39Aangepast: 2 februari 2023 om 15:13
Er zijn wereldwijd meer dan twintig miljoen exemplaren van Cyberpunk 2077 verkocht.

Dat heeft ontwikkelaar CD Projekt Red gisteravond aangekondigd. "Meer dan twintig miljoen cyberpunks wanen rond op de straten van Night City, feesten met Jackie en leren Johnny kennen, rijden rond met Panam en duiken met Judy, hangen met River en luisteren naar Kerry's nummers. We bedanken jullie en hopen jullie in de Afterlife te zien!"

Afgelopen april stond de teller van verkocht exemplaren nog op 18 miljoen, maar de laatste tijd neemt het spelersaantal voor de game fors toe dankzij de Netflix-anime Edgerunners, de pas uitgekomen update 1.6 en een korting van vijftig procent op Steam.

Cyberpunk 2077 verscheen in 2020 en werd toen door veel critici en spelers gehekeld vanwege de vele aanwezige bugs. De game werd zelfs van de PlayStation Store afgehaald en de meeste digitale winkels gaven spelers de optie om hun geld terug te vragen. CD Projekt Red bracht diverse patches uit om het spel te verbeteren, waarna de game in juni vorig jaar weer op de PlayStation Store werd aangeboden. In februari dit jaar kwam er een patch uit voor PlayStation 5 en Xbox Series X en S.

Eerder deze maand kondigde het bedrijf de eerste en tevens enige uitbreiding voor de game aan: Phantom Liberty. De uitbreiding moet in 2023 uitkomen op pc, PlayStation 5, Xbox Series X en S en Google Stadia. Hoewel er daarna geen nieuwe uitbreidingen voor het spel worden gemaakt, heeft CD Projekt wel laten weten verder te willen werken aan de IP.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.