Crazy Taxi-reboot wordt multiplayergame met een open wereld

Geplaatst: 1 juli om 13:36
Het lijkt er sterk op dat de reboot van arcade-hit Crazy Taxi een multiplayergame met een open wereld wordt.

Sega heeft een nieuwe video online geplaatst met quotes van de ontwikkelaars, vooral bedoeld om nieuw personeel aan te trekken. Er worden ook een paar korte beelden van het nieuwe project getoond.

De originele game uit 1999 draaide om het zo snel mogelijk vervoeren van passagiers in een zonnige, Amerikaanse stad. Elke keer dat je succesvol iemand op zijn bestemming afzette, verdiende je wat seconden op je timer om nog weer meer klanten op te kunnen pikken.

Volgens de video zijn de ontwikkelaars nu tests aan het doen om deze klassieke gameplay aan te passen in een wereld met meerdere spelers. De Crazy Taxi-reboot zal zich afspelen in een grote, realistische stad gebaseerd op de westkust van Amerika, met een 'pretpark-achtige' map.

In de vacaturelijst van de game zijn ook veel rollen te vinden waarin het voorgenomen online aspect van de game wordt uitgelicht. Het wordt een 'grote online titel genoemd', of een 'massively multiplayer driving experience'. Volgens de vacatures wordt Crazy Taxi in de Unreal-engine gebouwd.

Eind vorig jaar meldde Sega dat het vijf van zijn klassieke series nieuw leven zou gaan inblazen: Jet Set Radio, Streets of Rage, Golden Axe, Shinobi en Crazy Taxi.

Watch on YouTube
Erik NusselderRedacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.