Bungie blijft ook na Sony-overname opkomen voor eigen mening

Geplaatst: 18 mei 2022 om 07:17Aangepast: 7 februari 2023 om 22:55
Bungie heeft laten weten dat het niet van plan is om na de overname door Sony zich in te houden bij het publiekelijk geven van een mening over belangrijke zaken.

Dit naar aanleiding van de huidige discussie rondom abortus in de Verenigde Staten. Vorige week bleek dat PlayStation-CEO Jim Ryan een e-mail naar werknemers zou hebben verstuurd waarin hij zou melden dat verschillende meningen over abortusrechten gerespecteerd moeten worden, gevolgd door meerdere luchtige alinea's over zijn katten - dit leidde tot woede bij werknemers. Ook zou Insomniac hebben vernomen dat Sony niet wil dat studio's van de uitgever hun mening naar buiten brengen over de situatie.

Eerder dit jaar bleek dat Sony de studio achter Destiny wil overnemen. Op Twitter merkte iemand op dat "het echt zou zuigen als Sony een muilkorf op Bungie plaatst". Daarop reageerde een community manager van Bungie met het volgende: "Ik moet toegeven dat ik alleen een community manager ben, maar ik ben van het volgende zeker: we zijn en blijven Bungie. Er zal geen muilkorf groot genoeg zijn die ons ervan weerhoudt op te komen voor wat juist is."

In de Verenigde Staten komt het onderwerp abortus de laatste tijd veel in het nieuws doordat is uitgelekt dat het hooggerechtshof het recht op abortus op nationaal niveau mogelijk wil afschaffen. Daardoor zouden staten zelf mogen bepalen of abortus toegestaan is.

Bungie sprak zich een paar weken geleden al uit over de kwestie. Het bedrijf noemt op diens website de mogelijkheid dat het abortusrecht wordt afgeschaft "een directe aanval op mensenrechten".

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.