Britse overheid wil ieders mening over de Activision Blizzard-overname

Geplaatst: 23 oktober 2022 om 09:03Aangepast: 2 februari 2023 om 14:52
Het onderzoek van het Britse Competition and Markets Authority (CMA) rondom de Activision Blizzard-overname door Microsoft heeft een nieuwe fase bereikt: iedereen mag zijn of haar mening over de situatie doorgeven.

CMA meldt het volgende: "Op dit punt nodigen we iedereen - waaronder het publiek - uit om hun kijk op de situatie te delen." Britse inwoners kunnen hun mening doorgeven via microsoft.activision@cma.gov.uk. De waakhond waarschuwt dat men hoogwaarschijnlijk niet op alle e-mails kan reageren.

De oproep is onderdeel van een nieuwe fase van het onderzoek van CMA, waarbij men uitzoekt wat mogelijke problemen kunnen zijn die zich door de overname voordoen. Daarna zal de waakhond mogelijk ook langsgaan bij de bedrijven om "meer te leren over hun werkzaamheden". 

Daarna volgt een document met meer details over de geleerde informatie, waarna zowel Microsoft als Activision Blizzard de kans krijgen om eventuele problemen op te lossen. Tot slot moet een laatste rapportage uitkomen waarin de uiteindelijke beslissing van de waakhond staat over of de overname door mag gaan.

De mogelijke overname van Activision Blizzard door Microsoft wordt nog in verschillende landen onderzocht. Er zijn ook al enkele landen die de overname hebben goedgekeurd, waaronder Brazilië.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.