Battlefield 2042 bevat een non-binair personage

Geplaatst: 26 oktober 2021 om 07:54Aangepast: 7 februari 2023 om 20:47
Emma 'Sundance' Rosier uit Battlefield 2042 is het eerste non-binair personage in een Battlefield-game.

In de biografie van het personage op de website van EA wordt "they/them" gebruikt. Een fan vroeg EA dan ook op Twitter of Sundance non-binair is, waarop lead community manager Adam Freeman positief reageerde.

Sundance is een van de tien specialisten in Battlefield 2042 waarmee gespeeld kan worden. Het personage heeft een wingsuit waarmee door de lucht gegleden kan worden, alsmede een explosief dat uit zichzelf naar het voertuig van een vijand gaat.

Het is onwaarschijnlijk dat het feit dat Sundance non-binair is een belangrijk onderdeel van de plot van de game vormt; Battlefield 2042 heeft immers geen campagne en bestaat volledig uit multiplayermodi.

Battlefield 2042 verschijnt op 19 november voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc. Op pc, PlayStation 5 en Xbox Series X en S zijn gevechten met 128 spelers mogelijk - op Xbox One en PS4 gaat het om 64 spelers en kleinere maps.

In deze editie van Voorspel wordt er meer verteld over de aanwezigheid van non-binaire personages in games. "De non-binaire identiteit wordt voorzichtig meer zichtbaar in de game-industrie, maar toch nog vaak zonder gezicht. Dat moet beter kunnen."

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.