Batterijduur DualSense Edge is korter dan die van reguliere DualSense

Geplaatst: 21 december 2022 om 11:00Aangepast: 8 februari 2023 om 08:35
De batterijduur van de DualSense Edge, de aankomende pro-controller voor de PlayStation 5, blijkt korter dan die van de reguliere DualSense.

Dat heeft Sony bevestigd aan The Verge. Een precieze batterijduur is niet bekend, al gaat de reguliere DualSense-controller maximaal twaalf uur mee. 

Sony liet het volgende statement achter aan The Verge: "De batterijduur van de DualSense Edge-controller is iets korter dan de oorspronkelijke DualSense omdat we veel meer features in een controller met dezelfde vorm en ergonomisch ontwerp hebben gestopt."

Het bedrijf vervolgt: "We wilden een goede balans slaan tussen de draadloze batterijduur en het leveren van robuuste prestaties van het hoogste niveau." Het bedrijf benadrukt daarnaast dat er een langere USB-C-kabel van 2,8 meter wordt meegeleverd die spelers kunnen gebruiken om zich zo niet druk te hoeven maken over batterijduur.

De DualSense Edge is vanaf 26 januari 2023 voor 239,99 euro beschikbaar. Men kan de controller vooralsnog alleen via de officiële PlayStation-site bestellen. Lees hier een uitgebreide eerste impressie van de controller en bekijk hier een video van Sony over het ontwerp van de pro-controller.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.