Atlus vervangt homofobe scènes uit Persona 5 Royal

Geplaatst: 18 februari 2020 om 09:12Aangepast: 7 februari 2023 om 16:48
Atlus gaat een paar homofobe scènes uit Persona 5 Royal vervangen. Dat maakte de ontwikkelaar onlangs bekend tegenover href="https://www.ign.com/articles/persona-5-royal-will-change-homophobic-scenes-for-western-release" rel="noopener noreferrer" target="_blank">IGN</a>.

Het gaat om twee scènes met de personages Scruffy Romatic en Beefy Trendsetter. Deze twee personages zijn twee mannen die zich opdringen aan Ruiji, een middelbare scholier. Dit doen ze één keer in de stad en één keer op het strand.

Toen de game uitkwam werden de scènes en personages niet goed ontvangen. Fans vonden het niet kunnen dat deze personages stereotyperend gedrag vertoonden en ze zich seksueel opdrongen aan een middelbare scholier. De game komt over een maand uit in het Westen op de PlayStation 4 en Atlus besloot voor de release de scènes aan te passen, omdat ze vonden dat deze personages niet geschikt waren voor het Westerse publiek. Je kan één van de scènes hieronder bekijken.

Watch on YouTube

Wat er precies veranderd gaat worden is nog niet bekend. Het enige wat Atlus wil loslaten is dat ze dit zien als een kans om hun fouten recht te zetten.

Jolien MauritszIk ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.