Analist claimt dat PlayStation VR2 in 2023 uitkomt

Geplaatst: 12 april 2022 om 11:23Aangepast: 2 februari 2023 om 08:24
Een analist claimt te weten dat de PlayStation VR2 in 2023 uitkomt.

Dat meldt Ross Young, CEO van Display Supply Chain Consultants. Volgens hem komt de headset pas volgend jaar uit. Hij noemt het daarbij een "uitstel". Hoewel Sony nog geen officiële releaseperiode voor de headset heeft aangekondigd, lijkt hij daarmee te insinueren dat Sony intern een release in 2022 aanhield. Officieel is dus nog niet bekend wanneer de headset verschijnt.

Young claimt verder dat de headset gebruikmaakt van amoled-schermen. Dat zou volgens hem hoge kwaliteit beelden opleveren zonder een zogenaamd 'screen door effect'. Dat is een soort 'raster' over de graphics dat bij diverse headsets waarneembaar is.

De afgelopen jaren heeft Sony op verschillende momenten details rondom de PlayStation VR2 onthuld. Zo bedraagt het oledscherm van de bril 4000 bij 2040 pixels (2000 bij 2040 per oog) en is het gezichtsveld 110 graden. Verder heeft PlayStation VR2 inside-out-tracking, zodat een losse camera niet nodig is. Dankzij vier camera's in het apparaat zelf hoeven er geen gekleurde leds op het apparaat te zitten zodat bijgehouden kan worden waar de speler is. Deze camera's volgen ook de controllers. Tot slot worden in de helm met camera's de ogen van spelers gevolgd, waardoor spelers hun ogen kunnen gebruiken om de camera te besturen.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.