'Productiekosten The Last of Us-afleveringen liggen boven 10 miljoen'

Geplaatst: 19 juli 2021 om 07:36Aangepast: 2 februari 2023 om 15:04
Afzonderlijke afleveringen van de aankomende The Last of Us-serie zouden meer dan 10 miljoen dollar kosten.

Dat claimt Damian Petti, de directeur van IATSE 212, een Canadese vakbond voor mensen uit de filmindustrie. De The Last of Us-serie wordt in Canada geschoten.

Volgens Petti is de productie deze week begonnen in Alberta, een provincie in Canada. "The Last of Us is een monster. Er zijn vijf art directors en een leger aan honderden technici. De serie heeft zes maanden aan voorbereidingen gehad en wordt nu twaalf maanden lang geschoten."

Hoewel Petti geen specifieke bedragen noemt, claimt hij dat het de grootste productie is die op dit moment in Canada wordt geschoten. "Per aflevering kost het meer dan 10 miljoen dollar, dus het heeft veel impact op de economie in Alberta. Er zijn honderden gerelateerde bedrijven die baat hebben bij de overvloed aan werk."

The Last of Us op HBO bestaat uit tien afleveringen wordt geschreven door Neil Druckmann, schrijver en regisseur van de games, en Craig Mazin - bekend van de miniserie Chernobyl. Ook werkt HBO samen met producers van Naughty Dog en PlayStation Productions. Het eerste seizoen moet zover bekend de gebeurtenissen uit de eerste game in beeld brengen. Het is nog niet bekend wanneer de serie te zien is.

-39421731

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.