SK hynix levert 's werelds eerste HBM3-chips voor Nvidia's H100

Geplaatst: 9 juni 2022 om 09:59Aangepast: 2 februari 2023 om 17:49
Het Zuid-Koreaanse SK hynix heeft aangekondigd 's werelds eerste HBM3-geheugen te produceren, voor onder meer Nvidia's H100-gpu.

HBM3 kenmerkt de derde generatie van het zogeheten High Bandwidth Memory. In deze geheugenmodules worden meerdere DRAM-chips verticaal aan elkaar geketend, om de doorvoer van data efficiënt te verhogen. HBM3 werd ongeveer zeven maanden geleden aangekondigd, maar zou bij SK hynix vanaf heden al op grote schaal in productie zijn.

In combinatie met Nvidia's voor datacenters gebouwde H100-gpu ('Hopper') verwacht SK hynix bandbreedtes van 819 GB/s te kunnen behalen. Ter vergelijking: dat zijn 163 full hd-films (standaard 5 GB) per seconde. Vooralsnog zou dat betekenen dat SK hynix' HBM3 momenteel de snelste vorm van digitaal geheugen ter wereld is.

Met het geheugen reeds in productie, is de beurt aan Nvidia om de Hopper-'superchips' af te bakken. De uitrol van Nvidia's nieuwe Tensor-gpu's en -cpu's staat nog altijd op de planning voor het derde kwartaal van dit jaar. 

Tom KauwenbergOverdag schrijver en producent in games en tech, 's nachts een gevaar op de Sea of Thieves of als je support in Overwatch. Romantiseert het gerikketik van toetsenborden ongeacht tijdstip.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.