North-kast van Fractal combineert hardware met hout

Geplaatst: 7 december 2022 om 13:39Aangepast: 2 februari 2023 om 14:12
Fractal Design heeft de North-serie behuizing onthuld, een reeks ATX-kasten met een prominent houten frontpaneel.

De nieuwe Fractal Design North-computerkast wordt aanvankelijk geleverd in vier varianten; wit en zwart, beide met de keuze voor een zijpaneel van mesh of glas. In alle gevallen prijkt voorop een latjespaneel van echt hout, respectievelijk eiken bij wit en walnoot bij zwart.

North wordt, net als veel recente Fractal-behuizing, geleverd met twee Aspect 14 PWM-ventilatoren voorin, optioneel ook te vervangen voor drie 120 mm-ventilatoren. Bovenin passen twee ventilatoren (120 mm of 140 mm) en in het geval van de mesh-varianten worden extra brackets geleverd om ook aan de zijkant nogmaals twee ventilatoren (120 mm of 140 mm) te bevestigen. 

Qua interne ruimte verzekert Fractal dat videokaarten tot 355 millimeter lang in het chassis moeten passen. Wordt er gebruikgemaakt van een radiator voorop, dan krimpt de mogelijk lengte tot 300 millimeter. Voor cpu-koelers is 170 millimeter aan diepte vrij; dat wordt 145 millimeter in het geval van extra ventilatie via het zijpaneel. 

Watch on YouTube

Achter het moederbord schuilt ruimte voor twee 2,5 inch schijven. Afhankelijk van de lengte van de voeding zijn onderin nog een of twee 3,5 inch schijven te plaatsen. Wat betreft kabelmanagement biedt North één centrale goot met klittenband zekeringen, circa 30 millimeter in breedte.

Fractal Design heeft nog geen officiële richtprijs in euro's genoemd, maar North kent in de Verenigde Staten een adviesprijs van 129 dollar (exclusief btw). Dat komt overeen met de evenals recent onthulde Ridge-behuizing, die in de Benelux nu verkocht wordt voor 149,90 euro (inclusief btw).

Tom KauwenbergOverdag schrijver en producent in games en tech, 's nachts een gevaar op de Sea of Thieves of als je support in Overwatch. Romantiseert het gerikketik van toetsenborden ongeacht tijdstip.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.