Nintendo Switch 2: alle geruchten en feiten op een rij

Geplaatst: 18 januari 2023 om 10:00Aangepast: 2 februari 2023 om 13:34
De Nintendo Switch verscheen alweer zes jaar geleden en volgens recente geruchten lijkt het erop dat we bijna aan het einde van de levenscyclus zijn. Er zijn de afgelopen jaren veel geruchten geweest over een ‘Nintendo Switch Pro’ of een Nintendo Switch 2. Hieronder houden we alle geruchten en feiten over de releasedatum, prijs, hardware en games bij.

Geruchten over de ‘Nintendo Switch Pro’ gaan al een aantal jaar rond. Het vermeende nieuwe model zou onder andere 4K-resoluties ondersteunen een nieuwe cpu en extra ram, maar tot op heden is er niks officieel aangekondigd door Nintendo.

Volgens Digital Foundry stond de krachtigere versie van de Nintendo Switch wel degelijk gepland, maar werd deze om onbekende redenen geannuleerd. Huidige geruchten wijzen erop dat de Nintendo Switch dus geen geüpgraded Switch-model krijgt, maar een volwaardige opvolger die in de volksmond de ‘Nintendo Switch 2’ heet. 

Releasedatum

Momenteel is er nog niks officieel bekend over de opvolger van de Nintendo Switch uit 2017. wereldwijd. Momenteel wordt verwacht dat de console in 2024 verschijnt.

Nintendo-insider NateDrake claimde in 2021 al dat een nieuwe Switch eind vorig jaar of begin dit jaar zou moeten uitkomen. Volgens de insider hebben prominente ontwikkelaars eind 2020 namelijk development kits ontvangen om te werken aan exclusieve games voor de console. NateDrake heeft eerder informatie rondom Nintendo correct gelekt, alleen zijn tot nu toe al zijn uitspraken rondom nieuwe, krachtige consoles niet volledig uitgekomen. 

-38819908

Verschillende ingewijden voorspellen momenteel dat de Switch 2 in 2024 verschijnt. Analist Piers Hardling-Rolls van Ampere Analysis verwacht bijvoorbeeld dat de console voor dat jaar gepland staat. Ook eigenaar van gamewebsite Video Games Chronicle, Andy Robinson, zegt ‘gehoord’ te hebben dat Nintendo niet voor 2024 nieuwe hardware aankondigt. ‘Grote games’ na The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom zouden daarbij bewaard worden voor het nieuwe platform en niet meer op de huidige Switch verschijnen.

Hardware

Het valt te verwachten dat de opvolger van de Nintendo Switch krachtiger is dan haar voorganger en de Switch Oled. Recente geruchten wijzen op een Nintendo Switch 2 die zowel ray tracing als Nvidia’s DLSS 2.2 ondersteunt. Daarmee zou de Nintendo Switch 2 door middel van upscaling 4K-resoluties ondersteunen.

Zo lekte een werknemer van Nvidia uitspraken die wijzen op de cpu en gpu van de Switch 2. Het zou gaan om de nieuwe cpu-chip Tegra239 - de originele Switch heeft een chip genaamd Tegra214. Ook hebben eerdere lekken de Tegra239-chip genoemd, samen met een gpu die gebaseerd is op Nvidia’s RTX 30-kaarten en dus mogelijk zowel ray tracing als DLSS 2.2 tot hun beschikking hebben.

Pokémon-ontwikkelaar Creatures plaatste ook recent een vacature die onder andere next-gen hardware noemt. De ontwikkelstudio zou op zoek zijn naar werknemers die kunnen ondersteunen bij het onderzoek naar en ontwikkeling van andere next-gen hardware. Mogelijk hint dat ernaar dat de ontwikkelaar bezig is met een project op krachtigere hardware dan de Nintendo Switch.

Tot slot is niets bekend over een eventuele hybride aard van de console. Vanwege het succes van de Switch wordt echter verwacht dat Nintendo het concept voortzet.

-38819975

Prijs

Aangezien de volgende Nintendo-console nog niet is aangekondigd, is er ook niks officieel bekend over de prijs. Het Oled-versie van de Nintendo Switch is nu te koop voor tussen de 300 en 350 euro. Het is aannemelijk dat de Switch 2 meer dan dat gaat kosten.

Rondom de Nintendo Switch Pro werd gespeculeerd dat de console 400 euro zou gaan kosten. Rekening houdend met de aanhoudende inflatie zou die prijs nog hoger kunnen liggen.

-38819977

Games

Er zijn nog geen games aangekondigd voor na de huidige Nintendo Switch. Tot dusver worden alle aangekondigde Nintendo-projecten uitgebracht op de Switch, zoals The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Deze Zelda-game is mogelijk wel de laatste ‘grote’ game die uitgebracht wordt door Nintendo voor enige tijd volgens de baas van GamesIndustry.biz, Christopher Ding. Daarmee lijkt hij vooral te doelen op Nintendo’s bestverkopende franchises, zoals Mario en Zelda.

-38819980
Kamal van de PolPassie voor Warhammer, pc-gaming, anime en konijnen. Ik wacht nog steeds op Dawn of War 3

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.