Corsair onthult buigbare Xeneon Flex oled-monitor

Geplaatst: 27 augustus 2022 om 11:57Aangepast: 2 februari 2023 om 15:44
Corsair heeft de Xeneon Flex 45WQHD240 onthuld, een ultrabrede oled-monitor met een naar wens te verbuigen schermpaneel.

Corsair onthulde de Xeneon Flex-monitor op Gamescom als 's werelds eerste buigbare oled-monitor voor gamers. Voor dat unicum werkt Corsair samen met LG, welke het daadwerkelijke paneel zal voorzien. Het scherm kan, ook gedurende gebruik, met de hand gebogen worden van geheel vlak tot een curve van 800R.

De 21:9-monitor is, zoals al verborgen in het modelnummer, een 45 inch groot scherm met een resolutie van 3.440 bij 1.440 pixels (wqhd) een een verversingsfrequentie van 240 hertz. Corsair belooft daarnaast een responstijd van 0.03 ms (GtG) en "volledige compatibiliteit" met Nvidia's G-Sync en AMD's FreeSync Premium.

-39131803

Qua beeldkwaliteit staat het oledpaneel van LG garant voor een piekhelderheid van 1.000 nits, met een contrastratio van 1.350.000:1. Het paneel is daarnaast voorzien van "geavanceerde preventie van inbranders", welke een driejarige garantie tegen ingebrande of 'dode' pixels verzekert. 

Corsair noch LG heeft uitspraak gedaan over bijvoorbeeld de hdr-capaciteit van het scherm of de dekking van verschillende kleurengamma's. Ook een precieze datum blijft vooralsnog uit; verdere details worden volgens Corsair "later in 2022" nog gedeeld. 

Watch on YouTube
Tom KauwenbergOverdag schrijver en producent in games en tech, 's nachts een gevaar op de Sea of Thieves of als je support in Overwatch. Romantiseert het gerikketik van toetsenborden ongeacht tijdstip.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.