AMD vertelt meer over 'next-gen upscaling' op GDC 2022

Geplaatst: 11 maart 2022 om 14:42Aangepast: 2 februari 2023 om 09:02
Processorgigant AMD heeft aanstaande 23 maart een keynote op GDC 2022 ingepland om te praten over "next-generation upscaling".

De presentatie werd gisteren ingepland op het officiële webportaal van GDC. AMD's software-ingenieur Thomas Arcila en technologie-ontwikkelaar Colin Riley presenteren het praatje op de spelontwikkelaarsconferentie, met een ingeplande tijd van 19:30 uur tot 20:30 uur (Nederlandse tijd).

Over specifieke merknamen wordt in de aankondiging nog niet gesproken. Vermoedelijk wijdt AMD gedurende de keynote verder uit over huiseigen technologieën als het FidelityFX Super Resolution (FSR) en later verschenen Radeon Super Resolution (RSR). Beide technologieën zijn in het afgelopen jaar pas officieel gelanceerd — en zeker het open-source FSR groeit gestaag in afzetmarkt. 

-39311907

Een onthulling van een volwaardige 'tweede versie' of opvolger van upscalingtechnologieën zal AMD hoogstwaarschijnlijk nog niet uit de doeken doen, ondanks de 'next-gen'-benoeming. Beide upscalingtechnologieën zijn immers jong, niet hardware-afhankelijk en worden voortdurend op een software-matig front aangescherpt. Een regelrechte opvolger bekronen zou mogelijk wat te voorbarig voelen.

Voor een zogenaamd 'FSR 2.0' geldt sowieso de verwachting dat AMD — net als concurrent Nvidia met hun DLSS 2.0-upscaling — specifieke machine learning-kernen inbakt op de eigen RDNA 3-gpu's. Die nieuwe generatie AMD-videokaarten staat echter pas voor "later in 2022" op de planning, waarschijnlijk ver na 23 maart.

Tom KauwenbergOverdag schrijver en producent in games en tech, 's nachts een gevaar op de Sea of Thieves of als je support in Overwatch. Romantiseert het gerikketik van toetsenborden ongeacht tijdstip.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.